Jet-Thruster

Manoeuvreren door stuwkracht met waterdruk biedt vele voordelen

Het Jet-Thruster systeem van Holland Marine Parts heeft als hart een krachtige elektrische centrifugaalpomp. Deze zuigt via één of meerdere inlaten water aan en perst dit door flexibele hogedrukslangen via waterjet nozzles onder hoge druk onder de waterspiegel weer naar buiten.

De direct aanwezige waterdruk zorgt voor een wending van het voor- of achtersteven en maakt het vaartuig uiterst manoeuvreerbaar. Makkelijk in te bouwen als Combi-systeem en bediend door een joystick die elektrisch een snel reagerend drieweg kleppensysteem aanstuurt.

De Jet-Thruster kan als een Single syteem ook alleen aan boeg- of hekzijde worden toegepast. Bijvoorbeeld als aanvulling op een reeds aanwezige boek- of hekschroef. Bij enkel gebruik wordt in de praktijk de Jet-Thruster bij een zeiljacht aan de boeg en bij een motorboot aan de hekzijde toegepast. De Jet-Thruster is toepasbaar voor schepen van 7 tot 20 meter en laat zich inbouwen in scheepshuiden van staal, hout, polyester en aluminiuim. Door de afwezigheid van een tunnelbuis kunnen de uitstroomopeningen van de Jet-Thruster aan de uiterste zijden worden gemonteerd, dit verhoogt de effectiviteit van het systeem.