Minder geluid, meer mogelijkheden

De werkelijke doorbraak in de ontwikkeling van de Jet-Thruster is gerealiseerd door enerzijds de techniek zo simpel mogelijk te houden en anderzijds door toepassing van louter kwaliteitsmaterialen.

Elk Jet-Thruster systeem wordt na fabricage uitgebreid getest en behoeft eenmaal ingebouwd weinig tot geen onderhoud. Is er toch service of onderhoud nodig, dan kan het schip gewoon in het water blijven. De uitstroomopeningen variëren, afhankelijk van de uitvoering, van 32- tot 46mm. De inlaatopening(en) van 90mm zijn voorzien van een rooster om te voorkomen dat drijvend grof vuil opgezogen wordt. Klein vuil wordt met gemak verwerkt door de pompunit.

De installatiekosten van dit veelzijdige systeem vallen lager uit ten opzichte van traditionele boeg- of hekschroefsystemen, het flexibele karakter zorgt voor ongekende inbouwmogelijkheden.

De Jet-Thruster verhoogt het comfort en maakt het vaartuig uiterst wendbaar. Het nauwelijks hoorbare systeem maakt tevens een einde aan hinderlijke cavitatie die inherent is aan het gebruik van een schroef. Het systeem is brandstof besparend door een lagere vaar weerstand, er is geen optische verstoring en door de kleine uitstroomopeningen vindt geen verzwakking van de scheepshuid plaats.