Lucht verwarming

Luchtverwarmingen zijn ideaal voor snelle en directe verwarming van het interieur van uw schip en bied u te allen tijde een aangenaam boordklimaat.

Geniet van eerste klas warmte aan boord met een goede luchtverwarming.
De luchtverwarming is snel, direct en regelbaar van warm naar koude lucht.

Uit onderzoek is gebleken dat de mens zich in een omgevingtemperatuur van 22ÂșC en relatieve luchtvochtigheid van 60% het best voelt. Dit bereikt de luchtverwarming door een minimale luchtverversing van 20 m3 (voor niet rokers) respectievelijk 30m3 (voor rokers) per persoon per uur.

Zo geeft bijvoorbeeld het type D5LC, 280 kg per uur, dat wil zeggen 200 m3.

Nu kunt u rustig diep ademhalen.

Onze voorkeur gaat bij uitstek naar Eberspächer omdat dit bedrijf 'de' specialist is op het gebied van scheepsverwarming.


bron: Eberspächer

Water verwarming

De waterverwarming, warmtecomfort zoals thuis. De voordelen van waterverwarmingen zijn dat ze naast het interieur van het schip ook het verbruikswater kunnen verwarmen en eventueel de scheepsmotor kan voorverwarmen.

Waterverwarmingen zijn respectievelijk hoger geprijsd, maar bieden u buiten interieur verwarming ook verwarming van bijvoorbeeld het verbruikswater voor het douchen.
De verwarming kan worden aangesloten op de boiler zodat de badkamer kan worden voorzien van warm water.

Het tot circa 80ÂșC verwarmde water wordt door een gesloten ringleiding en de daarop aangesloten radiatoren/ warmtewisselaars gepompt. Een gelijkmatige warmte afgifte en individuele temperatuurinstelling per ruimte is mogelijk.

Omdat ook de dieselmotor gedurende de vaart warmte produceert kan ook deze in de kringloop betrokken worden en kan de afgegeven warmte worden benut.

Inbouw in machinekamer is mogelijk door de compacte afmetingen.

Warm water comfort zoals bij u thuis!